VEKOP
HOME
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
HÍREK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  A LEGIDEÁLISABB MEGOLDÁS EGY NAGYBIRTOK KARBANTARTÁSÁRA A CAT 299D2 XHP

A LEGIDEÁLISABB MEGOLDÁS EGY NAGYBIRTOK KARBANTARTÁSÁRA A CAT 299D2 XHP

Az Egyesült Királyság-beli közel 1000 hektáros Courteenhall-birtok, Humphry Repton, a híres tájépítész nevéhez kötődik egészen visszamenőleg 1791-ig. A birtokon található a Courteenhall-ház, egy közel 150 hektáros park és több kisebb-nagyobb földterület, melyeket az idő folyamán más-más ember vett meg.
Ma a Courteenhall birtokon - más hasonló földterületekkel együtt - folyó munkákat (vezetés, igazgatás, fenntartás, karbantartás stb.) már el sem lehetne képzelni annyi dolgozó emberrel, mint a XVIII. században, hiszen azóta a technika sokat fejlődött.
 
Charles Wake, aki családjával együtt a birtokon él, sőt felmenői már 1673 óta a Courtenhall-birtokon laktak, így válaszolt mikor a sikereiről kérdezték:
"A gazdálkodáson kívül már a kezdetek óta foglalkozunk vadászattal és erdészettel is. A földön soha nem volt erdő, amit ma láthatnak, azokat mindet telepítették azzal a céllal, hogy legyen miből fedezni a vadászat és a fenntartás költségét."
"A takarmány termesztésről egy idő után áttértünk a kisebb bozótosok telepítésére, mert így nem kellett évről évre újabb növényeket ültetni. Eredetileg azt vártuk, hogy annyi növényt vesznek majd meg, amennyi fedezi a termesztést, de mára már sajnos a szántóföldi növények fenntartása nem nyereséges."
"A bozótosokat ennek ellenére kézben kellett tartani. A munkaerő költségeit a minimum szinten kellett tartani anélkül, hogy anyagot vonjunk ki a folyamatokból. Rájöttünk arra is, hogy a legnagyobb kiadásunk 15.000 angol font volt öt-hat évvel ezelőtt, amit a nyulak túlszaporodásának megakadályozására költöttünk, szóval ez sem segítette a helyzetünket."
 
A nyulas esetet követően Charles megelőző intézkedéseket tett a nyulak távoltartására a fák kivágásával és aprításával, de ez a megoldás is nagyon költségesnek bizonyult a favágók bére és a lassú haladás miatt.
 
 
A CAT gép, mint tökéletes megoldás
 
Ez volt az a pont, mikor Charles fejében előtérbe került a Caterpillar rakodó szükségessége. Ő a 299D2 XHP gumihevederes minirakodót választotta. Elmondása szerint:
"Már azelőtt is nagyon sok földmunkagépet használtunk az egész birtok területén kezdve a kisebb kerti traktoroktól a nagyobb 500 lóerős gépekig. Tudtam, hogy nem kell még egy traktor, de azt is tudtam, hogy egy traktor nem tudja elvégezni azt a feladatot, amire szükségünk van."
"Eleinte a 299D2 XHP rakodót egy szerszámmegfogó gépnek tekintettem. Nem sokkal később lett világos számomra, mikor mindenféle méretű, tömegű és nagyságú szereléket rátéve is azt a teljesítményt produkálta, amit elvártunk tőle. Ráadásul szűk helyeken is kiválóan tudtunk vele manőverezni, köszönhetően a gumihevedereinek. Pont ez kellett nekünk az erdőgazdálkodáshoz."
"Rendelés előtt természetesen összehasonlítottam más a kategóriájába tartozó gépekkel (Bobcat, JCB) is, de labdába se rúgott a többi modell. Egy erdőgazdalkodásra szánt gépnek jól megtervezettnek és jól felépítettnek kell lennie. A CAT mindkét téren bizonyított. Ehhez társult még a kereskedő hozzáértő szolgáltatása és megbízhatósága. Teljesen lenyűgözött a gép az első pillanattól kezdve mind a mai napig."
 
 
Kiváló eredmények
 
"A mulcsozó elképesztően erős, ráadásul anélkül, hogy a gépnek nagy erőfeszítést kellene tennie. Ritkán igényel közepes fordulatszámnál magasabbat, de a leadott nyomatéka így is elképesztő, lehetővé téve, hogy a kisebb bozótosokon át egészen a fákig ki tudjon termelni mindent a földekről. És persze, ami igazán örömteli, az a munka aránya. A 299D2 XHP gép a HM415-ös mulcsozóval annyi munkát tud elvégezni egy nap alatt, amit ezelőtt kilenc ember három aprítógéppel volt képes megcsinálni.Két-három évvel a mulcsozó után a földek további figyelmet fognak igényelni. Ez az a pont, mikor bozótvágókkal fogunk a földekre menni, hogy kiszedjük az újra kinőtt növényeket."
 
A HM415-ös mulcsozó és a BR378-as bozótvágó mellett a csapat rendelkezésére áll egy rotavátor az erdőgazdálkodás műveleteihez, egy gréder és egy A19-es talajfúró is.
"A talajfúró még lenyűgözőbb - közel két méterre le tudunk fúrni." A talajfúró mellett egy tuskódarálót is használva a keményebb tuskók is kivehetők Charles elmondása szerint. A gép bőven megéri az árát. A 600 Ł -os  (kb. 240.000 Ft-os) napi használati díj mellett sok hasonló munkára használható, mint például ritkításra, tisztogatásra stb.
 
"Van egy másik ok is amiért megbízhatóságra volt szükségünk mind a gép, mind az eladó részéről. Ha a gép meghibásodik, nem akarunk elveszteni itt egy napot és még egy felet ott. A kulcstényezők, ami miatt megvettük a gépet a megbízhatóság, alkatrészek elérhetősége és az eladói segítség volt. A kereskedő minden igényünknek eleget tett."
 
 
GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről Elérhető bérgépek Használt gépjárművek