VEKOP
HOME
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
HÍREK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
TELESZKÓPOS RAKODÓK
TÖRŐ- ÉS ROSTAKANALAK
PACLITE TÖMÖRÍTŐGÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  CAT® BÉRGÉPEK SEGÍTETTÉK EGY HARANG ÁTKÖLTÖZTETÉSÉT TENESSEE-BEN.

CAT® BÉRGÉPEK SEGÍTETTÉK EGY HARANG ÁTKÖLTÖZTETÉSÉT TENESSEE-BEN.

Amikor 18 évvel ezelőtt Oak Ridge városa és japán testvérvárosa, Naka-Machi, felállították a 3750 kg tömegű szimbolikus jelentőségű harangot az amerikai város központjában, valószínűleg nem gondoltak arra, hogy egyszer majd szükséges lesz elmozdítani azt.

A néha vita tárgyát is képező "Nemzetközi Barátság Harangját" 1996-ban állíttatták az Amerikai Egyesült Államok és Japán közötti békekötés 50 éves évfordulója alkalmából. Oak Ridge-nek sajátos jelentősége van Japán történelmében, ugyanis itt létesítették a Manhattan Project-hez szükséges urándúsító üzemet, amelynek végkifejleteként a II. Világháborúban két atombombát dobtak le Japánra.

Oak Ridge továbbra is igyekszik a nukleáris technológia és természettudományok kutatásának élvonalához tartozni. Az idelátogató turisták gyakran nevezik az „Atom Városának” vagy a „Titkok városának”. A város központjához közeli parkban található két méter magas harang közkedvelt úti cél az ideutazók közében. 

Ideje mozdulni

Az éveken keresztül megtekinthető harang speciálisan megtervezett, fa tartószerkezete korhadásnak indult. A szerkezet 2014-es vizsgálata során kiderült, hogy a károsodás mértéke akkora, hogy a harang leesése valódi fenyegetést jelent a látogatókra nézve. 

Oak Ridge általános karbantartói feladatait ellátó csoport vezetője Mike Miller és csapata lett megbízva a harang leszerelésével és a megrongálódott szerkezet lebontásával. Miller a megbízás után a Cat® kereskedő és gépbérlést biztosító Stowers Machinery-hez fordult, hogy megpróbálják kitalálni milyen gépekre lehet szükségük ahhoz, hogy a harangot leemelhessék anélkül, hogy az megsérülne. Míg alapesetben egy daru tökéletes választásnak tűnne egy közel 4 tonnás tárgy megemeléséhez, ez a projekt különleges kihívások elé állította a karbantartókat és a kivitelezőt.

Egy különleges feladat

„Mivel a harang egy tartószerkezetre volt felakasztva, így muszáj volt alulról megemelni.” - mondta Miller. "A harang szabadon függött, hogy harangozni tudjon, szóval a daruval történő megemelését kizárhattuk.”

Miller kapcsolattartói a Stowers Machinery-nél, Andew Sturgill és Tony Parkerson, egy Cat TL1255C (európai megfelelője a Cat 414C) teleszkópos homlokrakodóval szerelték fel ideiglenesen a csapatot, aminek a segítségével már alulról is megemelhetővé vált a bronz harang. Amikor sikerült leemelni a fa szerkezetről, az emelőkábeleket hozzáerősítették egy Cat 320C kotrógéphez, így már kimozdíthatták a harangot a szerkezetből.  Ezután a 320C segítségével elbontották az elkorhadt haranglábat, majd a kotrógép visszahelyezte a harangot a beton alapra. A harang átmenetileg itt fog maradni, és újra megtekinthető, de harangozni addig nem lesz képes, amíg egy új haranglábát nem építenek neki.

Segítség a Cat Rental Store-tól

„Amikor először próbáltuk megtervezni a projektet, beszéltem a CAT kereskedőnkkel és elmeséltem nekik, hogy mit is kellene csinálunk. Erre ők a különféle feladatok elvégzéséhez hozzárendelték a megfelelő gépeket.” mondta Miller. „Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a CAT kereskedőnkkel és mindig rendelkezésünkre állnak, amikor csak bérgépre van szükségünk, a minirakodótól a 20 tonnás kotrógépig, bármit tudnak kínálni.” 

A Barátság Harangjának eltávolítása egy egyszeri projekt volt, valószínűleg mostanában nem kerül megismétlésre - főleg annak tudatában, ami szerint a következő haranglábat acélból készítik, fa homlokzattal. Miller hozzátette, hogy továbbra is számítanak a Stowers Machinery támogatására, bármilyen egyéb típusú feladatot is kelljen kivitelezniük. 

„Andrew-tól és Tony-tól megkapjuk amire szükségünk van, amikor csak akarjuk, nélkülük nem tudnánk megfelelően elvégezni a munkánkat.” – tette hozzá Miller.

 

GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről Elérhető bérgépek Használt gépjárművek Sűrített levegő, Környezetvédelem