VEKOP
HOME
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
HÍREK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  CATERPILLAR AGGREGÁTOROK AZ ADATTÁROLÁS SZOLGÁLATÁBAN

CATERPILLAR AGGREGÁTOROK AZ ADATTÁROLÁS SZOLGÁLATÁBAN

Teljesítmény igény

Caterpillar Global RelayA Global Relay a pénzügyi szolgáltatói ágazatban a felhő-alapú üzenet raktározás, felügyelet és az eDiscovery megoldások terén a világ vezető szolgáltatója.A Global Relay Archive biztonságosan rögzíti és megőrzi az email-eket, az azonnali üzenetváltásokat, a mobilról küldött üzeneteket, a  Bloomberg, Thomson Reuters, Twitter, LinkedIn, Facebook üzeneteket melyek visszakereshetőek BlackBerry-n, iPhone-on , iPad-en, Android-on, Outlook-on és az interneten keresztül. A Global Relay 18.000 ügyféllel rendelkezik a világ 90 országban. Szívesen használják brókerek, befektetési alapok, befektetési tanácsadók és vállalatok, továbbá a világ 25 vezető bankja közül 22.

A vállalat gyors fejlődésen ment át az elmúlt néhány évben, ez tette szükségessé azt, hogy megépítésék a világ legkorszerűbb adattároló központját. Ezzel a Global Relay lett az egyedüli a felhő-alapú adattárolással foglalkozó vállalatok közül, amelyik saját adatközponttal rendelkezik és működtet. A 24.000 négyzetméteres létesítmény North Vancouverben, (British Columbia) Kanadában építették fel 24 millió dollárból. A második, hasnoló adattároló központ tervei már elkészültek.

Az adattároló központ tervezése során a vállalat megpróbált egy környezettudatos, nullához közeli ökológiai lábnyomot hátrahagyó
létesítményt kialakítani,támogatva a legfejlettebb környezetbarát technológiákat. Például a központ hűtésére a  hagyományos energiaigényes légkondicionáló berendezések helyett a létesítmény evaporatív (párologtató) hűtést használ. Ez a megoldás önmagában 50%-os villamosenergia megtakarítást eredményez, a többi hasonló adatközponttal ellentétben.

Mint bármelyik adatközpontnak, a Global Relay-nek is szüksége van egy erős, megbízható energiaellátó rendszerre, azonban ezt a lehető legkörnyezettudatosabb módon alakították ki.

Megoldás

CAT Global RelayAz építés első szakaszához a Finning Power Systems szakemberei a vállalatnak két 60-Hz-es Cat® C32 típusú dízel generátort ajánlottak,  egyenként 1 MW teljesítménnyel, valamint egy Cat 1000z típusú forgógépes UPS rendszert. Ez a szakasz magába foglalta az adatközpont épületének építését és az infrastruktúra kiépítését 50 nagysűrűségű szerver rack-hez, melyek petabyte-nyi adat tárolására képesek. Annak ellenére, hogy a létesítmény Kanadában található, úgy lett tervezve, hogy  230V/400V három-fázisú hálózatról működtethető, ami azonban Észak- és Közép-Európára jellemző. A beérkező feszültséget a transzformátorok közvetlenül letranszformálják 230 V / 400V -ra és a generátor berendezés, az UPS, az elosztók 400 V-on üzemelnek. Így a rendszer működési költsége a becslések szerint 15%-kal kevesebb, mintha a szokványos észak-amerikai hálózati feszültséget alkalmazták volna.

A biztonsági villamosenergia-rendszer jellemzője, hogy N+1 generátorból áll,   az egy plusz generátor feladata, hogy felvegye a terhelést, ha az elsődleges generátorok közül bármelyik meghibásodna. Ez a felépítés  további redundanciát biztosít az adatközpont folyamatos működéséhez.

Az adatközpont továbbá egy egyedi automatikus generátor vezérlőpanelt használ a párhuzamos működésű
áramfejlesztők konfigurációja helyett. Ez az elrendezés így négy független fogyasztói csoportot tud ellátni egy közös redundáns aggregátorral, lehetővé téve, hogy a Global Relay meghibásodás esetén átkapcsolhassa a terhelést egy másik generátorra. További redundanciaként az IT fogyasztók két független hálózati betáplálással, valamint egy körkörös készenléti generátor kapcsolattal rendelkeznek.

A vállalat arculatának része a környezetbarát üzleti tevékenység, így a Global Relay egy lendkerekes UPS rendszert választott a hagyományos ólomtartalmú akkumulátoros UPS rendszer helyett, ami folyamatos karbantartást és három évente cserét igényelne.

„Amellett, hogy a szükséges kapacitást ellátja, az UPS rendszernek van egy további előnye, ami abból adódik, hogy a generátor is azonos beszállítótól érkezik, így tehát egyetlen kapcsolat segítségével intézhetjük  a beszerzést, a finanszírozását, a garanciát és a folyamatos karbantartást”, mondta Duff Reid, a Global Relay üzemeltetési vezetője.
A Caterpillar az áramellátás megoldását 10 éves garanciával és kiterjesztett karbantartási szerződés keretein belül biztosítja. „ Mi egy hosszú távú archiválási-megoldást ajánlottunk az ügyfeleinknek, így tehát fontos, hogy a partnereink magas minőségű termékeket kínáljanak, jó hírnévvel rendelkezzenek, és a beszerzést és telepítést követően hosszútávra biztosítsák a készenléti áramellátást.” mondta Reid.

A Global Relay North Vancouveri adatközpontja 2013 szeptemberében lépett működésbe. A létesítmény folyamatosan kiszolgálja a Global Relay ügyfeleit, a hálózati áramellátás megszakadása esetén a tartalék áramellátó rendszerről zökkenőmentesen tud üzemelni.

„A redundancia és a hibák kiküszöbölése kritikus pontok az üzemelésünk során, és a szükséges áramellátást a Caterpillar gépei hibátlanul biztosítják.” mondja Reid.

A folyamatos bővülést szem előtt tartva a vállalat szolgáltatásainál, a Global Relay vezetői azt tervezik hogy három további dízel generátort és további három 1000 kVA UPS rendszert vásárolnak, amik a későbbiek során biztosítanák a létesítmény kibővítésének lehetőségét Vancouverben.  

„A szolgáltatás remek, a Finning Power Systems gyorsan dolgozik, kezelni tud mindent a karbantartási követelményektől, a garanciális igényeken át a számlázásokig.” Mondta Reid. „A csapat összes tagja vette a fáradtságot annak érdekében, hogy megértsék az adott követelményeket és ez segít nekünk, hogy jövőbeni igényeket előre tudjuk jelezni.”

CAT Kereskedők

GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről Elérhető bérgépek Használt gépjárművek