VEKOP
HOME
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
HÍREK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MB CRUSHER
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  CATERPILLAR AGGREGÁTOROK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

CATERPILLAR AGGREGÁTOROK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

TELJESÍTMÉNYIGÉNY

A Tift Regionális Egészségügyi Központ egy nonprofit egészségügyi hálózat, mely 12 megyét szolgál ki Georgia déli részén. A fő kampusz a Tift Regionális Egészségügyi Központ (TRMC) egy 191 ágyas létesítmény Tiftonban, mely átfogó egészségügyi szolgáltatást nyújt, beleértve az onkológiát, szív- és érrendszeri megbetegedések vizsgálatát, radiológiát, mozgásszervi megbetegedések gyógyítását, neurodiagnosztikát, időskori pszichés zavarok kezelését és a nőgyógyászatot, hogy csak párat említsünk a sok közül.

A TRMC-t 1965-ben általános kórházként létesítették, és a kezdeti szerény feltételekből fejlődött a mostani szintjére, amit manapság már nehéz elképzelni. Az elmúlt 50 év sokrétű fejlesztéseinek hála a kórház Tift megye legnagyobb munkáltatójává vált több mint 30 szakterületével és annak 125 foglalkoztatott orvosával.

A kampusz folyamatos áramellátásának érdekében a TRMC-nek még válsághelyzetekben is szüksége van vészüzemi áramellátó rendszerre a létfontosságú rendszerek, és más alapvető eszközök üzemeltetéséhez.

"Az 1 MW-os és a 600 kW-os aggregátoraink üzemeltetésekor a teljesítményigény határán vagyunk, ezért szükség van további megbízható vészüzemi áramellátó berendezésre” – mondta Don Gay, a TRMC üzemeltetési, műszaki és biztonsági igazgatója.

A kampusz elektromos energiafelhasználása meghaladja a beépített készenléti teljesítményt, és a jelenlegi vészüzemi áramforrás nem képes számítógép segítségével átfogó és pontos riportot készíteni. A Joint Commisson által akkreditált egészségügyi intézményeknek vagy havonta egyszer 30%-os terheléses próbát kell tartania, vagy évente egyszer műterheléses tesztet kell végeznie. A TRMC kézzel írt riportjai nem felelnek meg a felügyeleti szervnek.

„Mi megszoktuk a kézzel írt riportok készítését, miközben a szoftverek által készített üzemóra és terhelési riportok váltak szabvánnyá.” – magyarázta Robert Setters, a TRMC üzemeltetési igazgatója. Megpróbáltak együttműködni a meglévő készenléti rendszerük szállítójával. Végül fokozatot váltottunk, és úgy döntöttünk, hogy megkérdezzük a Caterpillar-t.” – tette hozzá.

A MEGOLDÁS

A TRMC - együttműködve a helyi Cat® dealerrel, a Yancey Power Systems-szel - létrehozott egy, a körülményeknek megfelelően kifejlesztett vészüzemi áramellátó rendszert. Az új rendszer tartalmaz egy C32 áramfejlesztőt egy továbbfejlesztett szinkronozó egységgel, mely mindhárom aggregátort vezérli, beleértve a már meglévő 1 MW-os és 600 kW-os egységeket is, így 2,6 MW készenléti elektromos teljesítményt szolgáltat.

„A továbbfejlesztett szinkronozó egység tökéletesen megfelel a TRMC igényeinek” – nyilatkozta Danny Barber, a Caterpillar kapcsolóberendezésekért felelős eladás utáni értékesítő munkatársa. „A szakembereink szerviztapasztalatának köszönhetően az átállás minimális kockázatot jelentett a kórház számára, és megőriztük a vészüzemi áramellátó rendszer rendelkezésre állását a vezérlés módosításának és a berendezés tesztelésének idejére is.”

Annak érdekében, hogy a folyamatosan fejlődő kórház növekvő igényeinek is megfeleljenek, egy hálózat-dízel átkapcsoló automatikát (ATS) is telepítettek a folyamat során. Ez a berendezés végzi az átkapcsolást a hálózati és a vészüzemi betáplálás között, és szolgáltat folyamatos áramellátást és biztonságot, mely elengedhetetlen egy kritikus üzemeltetésű intézménynél.

A rendszer szoftverét is lecserélték egy továbbfejlesztett verzióra, mely meghatározza az aggregátorok rendszeren belüli helyzetét, indítási utasításokat küld, az ATS kapcsolási időt vezérli, és valósidejű riportot küld az összes áramfejlesztőről.

EREDMÉNY

Mivel ez egy életmentésre szolgáló létesítmény, így a vészüzemi áramellátó rendszer működésében nem lehet hiba. Váratlan áramszünet esetén is biztosítani kell az intézmény műtőinek és az intenzív osztály berendezéseinek megbízható vészüzemi áramellátását. Az előírás szerint áramszünet esetén az új Cat aggregátornak 10 másodpercen belül el kell látnia árammal a rendszert.

A vészüzemi funkciókon túl az új rendszernek meg kell felelnie az összes Joint Commission szabványnak is. A rendszer jelenlegi feladata, hogy 30 perces tesztet végezzen 30%-os terhelésen, és erről átfogó riportot küldjön az erőmű vezetőinek.

„Most minden hónapban, amikor tesztelem az áramfejlesztőt, a rendszer egy nyomtatható riportot küld, mely minden olyan információt tartalmaz, ami szükséges az akkreditációhoz.”- tette hozzá Setters. „A telepített berendezések részéről kifogástalan működést tapasztaltunk, az üzemeltetés is gazdaságosabb. Az elektronikus riportolás nagyjából 4000 $ megtakarítást jelent évente, aminek az elkövetkező két évben meg kell duplázódnia.Tehát 8000 $ azonnali megtakarításról beszélhetünk, rögtön az elején” – állította Setters.

A megfelelő áramellátás és az átfogó riportolás mellett a Yale Power Systems évenkénti megelőző és tervezett karbantartást is kínál. „A gyorsiramú egészségügynek fenntartható berendezésekre van szüksége. Mi ezt biztosítjuk az átfogó karbantartással, amely magába foglalja az évenkénti olajanalízist és a rendszerben lévő szelepek, tömlők ellenőrzését is.” – nyilatkozta Craig Smith, a Yancey Power Systems energetikai értékesítő munkatársa.

A folyamatosan fejlődő intézményével a TRMC méltányolja az olyan együttműködő partnereket, akik velük együtt növekednek. „Mi nem egy szervizcéget keresünk, hanem partnert. A kérdés, amit minden partnerünknek felteszek, hogy ’Hajlandó magáévá tenni a problémáinkat?’. A Caterpillar azt válaszolta, hogy igen. És a mai napig ezt meg is tette.” - tette hozzá Setters.

A Cat® C32 dízelmotoros áramfejlesztő berendezés vészüzemi áramellátást szolgáltat a 191 ágyas TRMC egészségügyi intézmény életmentő és egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos rendszereinek.

 

Erre a linkre kattintva megtekintheti a Huntraco Zrt. energetikai kínálatát!

GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről Elérhető bérgépek Használt gépjárművek