VEKOP
HOME
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
HÍREK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MB CRUSHER
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  Caterpillar Gépkezelői Verseny 2018

Caterpillar Gépkezelői Verseny 2018

Hosszú kihagyás után 2018-ban ismét megrendezésre került a Caterpillar Gépkezelői Verseny. 

Az idei évben a Farkashegyi Repülőtér egy lezárt szakasza adott otthon a megmérettetésnek, melyen több mint 70 gépkezelő indult az értékes nyereményekért és a lehetőségért, hogy Magyarországot képviselhesse az európai nagydöntőben a Caterpillar spanyolországi központjában Malagában. 

A versenyen 5 különböző típusú CAT gépen kellett bizonyítaniuk a gépkezelőknek rátermettségüket 5 különböző ügyességi és gyorsasági kihívásban.

Minden nap, minden kihívás győztese és az adott nap összesített legjobbjai is díjazva lettek, illetve a két nap összesített eredményéből született meg végül az abszolút győztes. Az eredményeket élőben lehetett a helyszínen követni a kihelyezett TV-ken, így mindenki tudhatta hol áll éppen az összesítésben. 

A versenyzőkön kívül együttesen több, mint 160 családtag, látogató és érdeklődő is megfordult a reptéren a két nap alatt, akiknek köszönhetően rendkívül jó hangulat alakult ki a versenyszámok körül. A verseny alatt a legkisebbek is megtalálhatták az elfoglaltságukat a gyereksarokban, ahol kifestőkkel és játékokkal vártuk őket, míg szülői felügyelet mellett a beülhettek a CAT 302.5 minikotróba is. 

 

Az 5 kihívás leírását az alábbiakban olvashatják:

​1. kihívás: M318F + GSV 520 (Polippó)​

A gép egy polipmarkolóval dolgozik, helyben áll letalpalva, csak a felsővázzal és a gémszerkezettel mozoghat.

Kiindulási állapot alvázzal párhuzamosan, kanál a földön teljesen kinyitva.

A gép egyik oldalán 4 db gumiabroncs van egymásra rakva. Ezeket az abroncsokat kell egyesével négy különböző bójára rárakni, a polipkanalat az utolsó abroncs felett összezárni.

Ezután az abroncsokat az eredeti helyzetbe egyesével visszarakni úgy, hogy azok körszimmetrikusak legyenek.  A kisebb gumi nem lóghat le az alatta lévőről. Az utolsó abroncs visszahelyezése után a kanalat újra össze kell zárni. Az időmérés ekkor ér véget.

Időmérőn kívül kiindulási pozícióba vissza kell rakni, kinyitott állapotban.

 

2. kihívás: 428F2 (Találj a csőbe)​​

​Az árokásó rakodó a kiindulási helyzetből rátolat a kordonra és letalpal mindkét oldalon. Itt felvesz egy 0,5 m-es láncon függő golyót a kanál körömre. A kordon mögött álló csövekbe engedi a golyót úgy, hogy a golyó érintse a földet (lánc összerogyjon).

A sorrend tetszőleges, de mindegyik csőbe bele kell rakni a golyót. Az időmérés akkor ér véget amikor a golyó visszakerült a helyére és a start pozícióba visszaállt a gép és a kanál vágóélét letette a kiindulási pozícióba.

A kordont nem érintheti sem a gép, sem az acélgolyó. 

 

3. kihívás: 950M (Szlalom)​​

A gépnek a megadott szlalom pályán kell végig mennie úgy, hogy a kanál vágóélére erősített rudak az akadályok felett és alatt áthaladjanak úgy, hogy nem érintik azokat. A gép elindul és felemeli a kanalát az 1-es akadály fölé közben áthalad azon. Ezután a 2-es akadály alatt átdugja a pálcákat és hátramenetbe kapcsol és ismét áthalad azon. Ezután előremenetbe megy a gép és felemeli a kanalat a 3-as akadály fölé és áthalad rajta. Ezután a gép a 4-es akadály fölé emeli a kanalat úgy, hogy a pálcák áthaladjanak felette. Ezután a gép vissza kell álljon a kiindulási pozícióba.

A feladat akkor ér véget amikor a gép teljesen megállt és a kanál le van téve a földre úgy, hogy a bójákhoz 10cm-en belül legyenek a rudak végei.

Útvonal elrontását a letérés pillanatában sípszóval jelzi a bíró és a gépkezelőnek újra át kell haladni az akadályon vagy kapun.

 

​4. kihívás: TH3510D (NBA)

​​​​​A teleszkópos rakodó a kiindulási helyzetből ráfordul a kosárlabda tartó bójákra. Felvesz tetszőleges számú kosárlabdát a raklapvillájára. A labdákat tetszőleges sorrendben beejti a hordókba úgy, hogy egy hordóba egy labda essen. A játék akkor ér véget, hogy minden hordóban van labda és a raklapvilla keret egy vonalban van a kiindulás pozícióban lévő bójákkal.

A pályán elhelyezett szalagot és a hordókat nem lehet érinteni a géppel.

Ha a labda leesik a gépet meg kell állítani, a pályabíró pedig visszateszi a labdát a ki​indulási pozícióba.

 

5. kihívás: 303E CR (Lengő teke)

​A láncon lógó golyó segítségével tetszőleges sorrendben be kell lökni mind a 5 tekebábukat a rekeszekbe úgy, hogy a lánc és a gém ne érintse a bábukat.

A feladat akkor ér véget amikor az összes bábú bedőlt a rekeszbe és a golyó visszakerült a kiindulási állapotba.

A golyó nem érhet a talajhoz és a rekeszekhez.

 

A verseny összetett végeredménye a következő képpen alakult:

1. Jugovits János

2. Damjanov Zsolt

3. Hajdu Gergő

Gratulálunk a győztesnek és sok sikert kívánunk a malagai döntőhöz!

 

A végeredményekért és a kihívások eredményeiért kattaintson IDE!

GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről Elérhető bérgépek Használt gépjárművek