HOME
HÍREK
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
VERSENY2022
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

VONALBA FÚRÁS, FURATOK JAVÍTÁSA

VONALBA FÚRÁS, FURATOK JAVÍTÁSA
HUNTRACO  ›  SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ  ›  SZERVIZ  ›  VONALBA FÚRÁS, FURATOK JAVÍTÁSA

VONALBA FÚRÁS, FURATOK JAVÍTÁSA

Vonalbafúrás az elkopott csapszegfészkek felújítására

A csapok, perselyek idővel elkopnak. Az általánosan elterjedt javítási eljárások során a furatot kézzel felhegesztik és visszaköszörülik, esetleg túlméretes perselyt építenek be. A módszernek több hátránya is van: a varrat nem lesz tökéletes, a köszörülés is "próbálgatással" zajlik, egytengelyű furatoknál a pontosság nem biztosítható, az esetlegesen szükséges túlméretes persely is többletköltséget jelent. Hatékonyabban javíthatók a kikopott furatok, ha egy speciális felhegesztő és vonalbafúró géppel történik az eljárás.

Az eljárás lényege

Első lépésben a szerelő a megmunkálandó furat(ok) két oldalára állítható gyűrűket hegeszt fel, a gyűrűkbe behelyezi a központi tengelyt. Az állítócsavarokkal központosra állítja az tengelyt, majd felhegeszti a támcsapágyakat. Ezután az állítható gyűrűk eltávolíthatók. A tengely végére felszereli a meghajtóegységet.

Ha szükség van a furat feltöltő hegesztésére, hegesztőfejet szerel fel, csatlakoztatja a hegesztőgépet, beállítja a szükséges fordulatszámot és előtolást, és - akár több lépcsőben - egyenletes, körkörös varrattal felhegeszti a furatot.

A következő lépésben a tengelyre felszereli a késtartót, majd szükség szerint több lépcsőben megfelelő átmérőjűre munkálja a furatot. Így szükségtelenné válik túlméretes persely gyártása, hiszen a furat az eredetivel megegyező átmérőjűre hozható.

 

Az eljárás előnyei

Mivel a célgép hordozható, földmunkagépét nem szükséges műhelyünkbe hozatni, az - a körülményektől függően - akár a helyszínen is javítható. A célgép függőleges és vízszintes helyzetben egyaránt használható, valamint egymástól távol levő központos furatok felújítására is alkalmas. Elsődleges alkalmazási területek a kanál, gém és törzscsukló furatok felújításai. Az eljárással pontosan, viszonylag gyorsan, járulékos költségek nélkül javíthatók az elkopott furatok.

GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről