VEKOP
HOME
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
HÍREK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MB CRUSHER
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  A Huntraco Zrt. a mezőgazdasági géppiacon is jelen van

A Huntraco Zrt. a mezőgazdasági géppiacon is jelen van

A Huntraco Zrt. fő proilja a Caterpillar építőipari, munkagép és energetika üzletágakban való aktív részvétel, de a cég a jövőben a mezőgazdasági szegmensben is meghatározó piaci szereplővé kíván válni. Az AGROmashEXPO kiállításon Litauszki Róberttel, a cég vezérigazgatójával beszélgettünk.
 
– Ön tavaly szeptember óta a Huntraco Zrt. vezérigazgatója. Mi volt az, ami leginkább arra ösztönözte, hogy vállalja el ezt a pozíciót?
 
– Először a Caterpillar vállalati kultúrája nyerte meg a tetszésemet – kezdte válaszát Litauszki Róbert. – A tulajdonosunk egy proitorientált brit, befektetéssel foglalkozó társaság, s mi látjuk el Magyarországon a Caterpillar vezérképviseleti feladatait is.
A több különböző terület rendkívül változatos munkát teremt, az ember életében ritkán adódik ilyen lehetőség.
Úgy gondoltam, meg kell ragadnom az alkalmat. Izgalmas cég: kicsit multi, kicsit nem, kicsit magán, kicsit nem. Szimpatikus volt a tulajdonos által megteremtett vállalati struktúra is. Mindezek és természetesen a cég tevékenysége miatt is úgy éreztem, hogy itt szeretném folytatni a pályafutásomat.
 
Emellett a Caterpillar termékkínálata is rendkívül széles: ebben az építőipari munkagépek mellett a mezőgazdaság számára is hasznosítható, és az energetikában használt számos Caterpillar-gép is szerepel, amelyeket mind mi is forgalmazzuk. Ezenkívül van egy leányvállalatunk, ami a Honda kisgépek magyarországi importőre, valamint több más olyan márkát is képviselünk akár importőri vagy disztribútori minőségben, amelynek termékei a gazdaság szinte minden területén szerepet kaphatnak. Mindenhol egészen más típusú partnerekkel kell különféle módon tárgyalnunk, és a tevékenységnek ez a sokszínűsége is vonzó volt számomra.
 
– Jelenleg hogyan épülnek fel a Huntraco Zrt. főbb üzletágai?
 
– Természetesen ma is a Caterpillar márka képviselete az elsődleges tevékenységünk, azon belül is az építőipari, a munkagép és az energetikai üzletág, ezenkívül azonban egy mezőgazdasági üzletágat is kiépítettünk.
A mezőgazdasági üzletágunk többek között az Austro Diesel céggel együttműködve a MASSEY FERGUSON gépek forgalmazásával foglalkozik.
Emellett a Caterpillar gépek vonatkozásában rendkívül erős piaci pozíciót tudtunk kiharcolni magunk és a Caterpillar cég számára, de véleményem szerint még ezen is képesek vagyunk javítani. Úgy gondolom, hogy a fő üzletág továbbra is az építőipar marad, azonban tekintettel arra, hogy Magyarország alapvetően mezőgazdasági piacorientált, hazánkban egyre nagyobb igyelmet kell fordítanunk a mezőgazdasági géppiacra.
 
 
Ez az a terület, ahol cégünk pozícióját tudjuk leginkább erősíteni. Amennyiben több gépet tudunk eladni, szélesebb vevői kör számára adhatunk szervizszolgáltatást. Az ehhez szükséges infrastruktúra növelésével pedig még magasabb színvonalú vásárlói kiszolgálást nyújthatunk partnereink számára.
 
– A mezőgazdasági szegmens tekintetében az Austro Diesel által forgalmazott MASSEY FERGUSON gépcsoport mellett milyen más termékekkel vannak jelen a piacon?
 
– A fő termékkörünk mellett a kiegészítő munkaeszközök rendkívül széles választékát is kínáljuk.
Ezek esetében a fő célunk – s ez lesz a következő hónapok munkája – egy olyan, már a Huntraco Zrt. sajátjának tekinthető termékportfolió létrehozása, amelyben az építőipari gépeken kívül más termékeket is megismertethetünk partnereinkkel, mint a teleszkópgémes rakodócsalád, a csúszókormányzású rakodók és a gumikerekes rakodógépek. Ezek a termékek a mezőgazdasági ügyfélkör igényeinek is tökéletesen megfelelnek. Ezáltal olyan termékkörrel tudunk megjelenni a partnereinknél, ami a mezőgazdasági piacon is kitűnő lehetőségeket kínálhat. A Caterpillar-együttműködés alapjain felépített, rendkívül nagy szakértelemmel rendelkező, jól szervezett szervizhálózatunk a mezőgazdaságban tevékenykedő partnereink részére is kiváló hátteret jelent.
 
– A humánerőforrás is fontos tényező egy cég életében. Mit tud nyújtani e tekintetben a Huntraco Zrt.?
 
– A szervizhálózatunk és a szerviz munkaerőnk jelentős értéket képvisel, hiszen a szerelők magas színvonalú betanítása hosszú időt vesz igénybe.
A Huntraco Zrt. jól képzett szerelőkkel büszkélkedhet, az elvándorlás alacsony szintű cégünknél.
Az országban öt szerviztelephelyünk van, amivel jól lefedjük egész Magyarországot. Emellett kijáró munkatársaink is vannak, így az összesen mintegy 40 fő szerelővel az ország teljes területén magas színvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani.
Cégünknél mintegy 30 fő foglalkozik termékértékesítéssel. Azon fáradozunk, hogy az értékesítői kollégáink minél hatékonyabban tudják kiszolgálni jelenlegi és jövőbeli partnereinket.
 
 
– Az értékesítők több üzletágat is képviselnek?
 
– Munkatársaink egy része csak a mezőgazdasági üzletágban tevékenykedik.
Mások az egyéb termékcsoportok, főként a Caterpillar-termékek, -alkatrészek ellátását és a szervizszolgáltatást biztosítják, illetve egy másik csoport az új Caterpillar gépeket értékesíti.
Az értékesítőink együttműködése a különböző területeken rendkívül fontos, hiszen egy üzleti partner több termékcsoportban is érdekelt lehet. Ez a belső tartalékunk, amivel, úgy gondolom, a piaci részesedésünket tovább tudjuk erősíteni.
 
– A vásáron egy, a mezőgazdaság számára is fontos Caterpillar gépet is bemutattak…
 
– Elhoztuk a kiállításra a teleszkópgémes rakodógépünket, ami a kivételes emelési kapacitása mellett nagy magasságban történő rakodásra is ideális. Sokféle cserélhető eszköze teszi igazán multifunkcionális géppé:
terménykanál, földkanál, trágyavilla, bálavilla, bálatüske, emelőhorog és szerelőkosár rendelhető hozzá.
 
– Miben látja jelenleg a Huntraco előnyét a versenytársakkal szemben?7
 
– A Huntraco Zrt. a hazai építőipar területén meghatározó piaci szereplő, de nem szabad elfelejteni, hogy a mezőgazdaság szegmensben még nem vagyunk meghatározóak. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ezen a területen – bár nem ma kezdtük, s komoly szakismeret birtokában vagyunk – még sokat kell tanulnunk, tehát kellő tisztelettel viszonyulunk a mezőgazdasági piachoz.
Az előnyünket a többi szereplővel szemben abban látom, hogy a Caterpillar céggel felépített, nagyon szoros, és szigorú szabályok alapján, magas követelményrendszer mellett folytatott együttműködésünknek köszönhetően olyan tapasztalatra tettünk szert, amivel nagyon kevés cég rendelkezik a hazai piacon. A műszaki és termékismeret kifejezetten erős oldala cégünknek, és marketingmunkánk fejlesztése – amin jelenleg dolgozunk – eredményeként meggyőződésem, hogy a piaci részesedésünk is növelhető.
GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről Elérhető bérgépek Használt gépjárművek