VEKOP
HOME
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
HÍREK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  Új teleszkópos rakodó Telehandler TH407C - mezőgazdaságra hangolva

Új teleszkópos rakodó Telehandler TH407C - mezőgazdaságra hangolva

Teleszkópos rakodó
 
Az ipari és építőipari gépeiről jól ismert Caterpillar több mint negyed évszázada gyárt a mezőgazdaság számára is teleszkópos rakodókat. Az új fejlesztésű Telehandler TH C sorozat egyre nagyobb sikert ér el a teleszkópos rakodók mezőgazdasági piacán.
 
Fábián Zoltánnal, a Huntraco Zrt. marketing vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk budaörsi központjukban annak kapcsán, hogy a Caterpillar a mezőgazdasági szektorban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A szakembert először arra kértük, adjon tájékoztatást cégük mezőgazdasági vonatkozásáról.
 
- A Huntraco Zrt. hagyományosan főként ipari és építőipari gépeket forgalmazott, azonban egyrészt a portfolióbővítés érdekében, másrészt a megváltozott piaci környezet miatt egyre nagyobb jelentőséggel bír a mezőgazdasági szegmens is számunkra. Az értékesítési arányt tekintve ugyan még mindig az ipari és építőipari gépek forgalma jelentősebb, de a mezőgazdasági gépek piaca is folyamatosan nő.
 
- A mezőgazdasági gépeket külön üzletkötői csoport értékesíti cégüknél?
- E tekintetben egy új korszak kezdetén állunk. Az ország területének teljes körű lefedettsége rendkívüli fontos annak érdekében, hogy hatékonyan tudjunk jelen lenni a mezőgazdasági gépek piacán. Az egyes termékcsoporthoz rendelt külön-külön üzletkötői kör azonban nagy létszámigénye miatt kevésbé hatékony, ezért új, regionális alapú földrajzi lefedettséggel dolgozunk, ahol a területen lévő kollégák a Huntraco Zrt. minden termékét értékesítik. Az első tapasztalataink az új rendszerrel kapcsolatban jók, jelenlétünk a mezőgazdasági szegmensben lényegesen hatékonyabb a korábbi évekkel összevetve.
 
- Jelenleg hány üzletkötő dolgozik a Huntraco Zrt.-nél?
- 16 ilyen beosztású munkatársunk dolgozik a cégnél, ami jelentős létszám. A portfolió, amit kínálnak az ügyfelek számára, szintén jelentős, de szerencsére dinamikus és rendkívül hatékony üzletkötőink vannak, amely készségüket igyekszünk folyamatos képzésekkel szinten tartani és fejleszteni. Elvárás velük szemben, hogy mezőgazdasági ügyfeleinket tanácsadóként legyenek képesek segíteni.
 
- Említette, hogy az új struktúra jól működik, mit jelent ez eredményben - főként mezőgazdasági területen?
- A mezőgazdasági területen értékesített gépeket együtt, de a kiemelt termékeket - mint a teleszkópos rakodó - külön is mérjük piaci részesedés vonatkozásában, valamint azt is, hogy ténylegesen a piacon eladott gépek közül hány százalékban voltunk jelen - akár nyert, akár vesztett ügylet tekintetébent.
A teleszkópos rakodók esetében igen komoly javulásról számolhatok be az előző év azonos időszakához képest. Jelenleg - május végéig rendelkezésre álló adatok alapján - a piac mérete nem változott, Caterpillar teleszkópos rakodók darabszáma
viszont 3,5-szerese a 2014 első 5 hónapjában eladott rakodók számának, ezzel rendkívüli növekedést eredményezve piaci részesedésünkben! Az év hátralévő időszakában célunk a pozitív trend fenntartása annak érdekében, hogy a piaci pozíciónkat tovább erősítsük!
 
TelehandlerTH407C
tapasztalati úton kell bizonyítanunk, hogy ezek a gépek
kiválóan használhatók mezőgazdasági területen
 
- A Caterpillar a teleszkópos rakodó szegmensben hogyan érte el a sokak által ismert nagy előrelépését?
- A Caterpillar 1989 óta gyárt teleszkópos rakodógépeket, tehát több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A siker egyik összetevője, hogy a cég felismerte a mezőgazdaság jelentőségét ebben a termékkörben, s ennek megfelelően végezte és végzi ezután is termékfejlesztéseit.
Az erős agrártechnológiai fókusz egy olyan koni gurációt eredményezett, amit a Caterpillar a mezőgazdasági piacra szánt gépek esetében Ag Handler névvel jelenített meg. Az Ag Handler jelölést a Caterpillar 2015-ben vezette be, ami tükrözi a rakodó mezőgazdasági arculatát. A gyártó próbál egyre több olyan újdonságot bevezetni a teleszkópos rakodók esetében,
ami kifejezetten hasznos, és előnyt jelent a mezőgazdasági felhasználók számára.
A siker másik eleme az a magas színvonalú háttér és szolgáltatás, amit a Caterpillar és a Huntraco Zrt. nyújt.
Talán a mezőgazdasági szegmensben a legfontosabb, hogy az alkatrész és a szervizszolgáltatás a legrövidebb idő alatt a legmagasabb színvonalon álljon rendelkezésre. Természetesen időre volt szükség ahhoz, hogy megismertessük a gazdálkodókkal szolgáltatásaink színvonalát.
 
- Hogyan sikerült a gazdálkodókkal elfogadtatni a Caterpillar márkát mezőgazdasági vonatkozásban?
- Felismertük, nem az fontos, hogy jó színben tüntessük fel magunkat és az általunk forgalmazott gépeket, hanem tapasztalati úton kell bizonyítanunk az agrárszektor számára, hogy ezek a gépek valóban kiválóan használhatók mezőgazdasági területen.
Amikor a teleszkópos rakodók új szériáját, a Telehandler TH C-sorozatot kezdtük értékesíteni, egy DEMO programot indítottunk, amelynek keretén belül a gazdálkodók személyesen tapasztalhatják meg a Caterpillar teleszkópos rakodók előnyeit és kedvező tulajdonságait. Amellett, hogy az üzletkötő felhívja partnereink figyelmét a gépek kedvezőt ulajdonságaira és paramétereire, a rakodót pár napra használatra odaadjuk a gazdálkodónak, hogy személyesen tapasztalhassa meg mindazt, amit elmondtunk.
Ez a program beváltotta a hozzá fűzött reményeket, számos pozitív visszajelzést kaptunk. Úgy gondolom, ez is nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a gazdálkodók mára elismerték a Caterpillar márkát a mezőgazdasági szegmensben, és mind többen vásárolnak is a termékekből.
Ez a program folytatódik, és minden modellújítást ezen a csatornán kívánunk megismertetni partnereinkkel.
 
- Mit kell tudni a TH407C teleszkópos rakodóról, amellyel a cég ilyen sikert tudott elérni?
- Az első gépet a legújabb fejlesztésű TH407C Caterpillar rakodókból 2013 közepén adtuk el, és a típus az azóta eltelt rövid idő alatt is több fejlesztésen esett át.
A rakodó számos tulajdonságának és paraméterének köszönheti eredményeit. A TH407C többek között rendkívül megbízható, alacsony szervizigényű és könnyen szervizelhető gép. A hajtásrendszere jól illeszkedik a mezőgazdasági elvárásokhoz. A TH C-sorozat hűtőrendszere is hatékonyabb lett, ami szintén kedvez a mezőgazdasági munkáknál. A TH407C erős és nehéz gép, üzemanyag-fogyasztása mégis igen kedvező.
 
Teleszkopos rakodo TH407C
A TH407C rendkívül megbízható, alacsony szervizigényű és könnyen szervizelhető
 
- Hány szervizpontja van a Huntraco Zrt.-nek országszerte?
- A budaörsi központi telephelyünkön kívül még négy helyen vagyunk jelen, földrajzilag aránylag egyenletes elosztásban, így ez a rendszer alkalmas arra, hogy rövid idő alatt bárhová eljussunk az ország területén. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kijáró szerelő kollégák gyorsan és időben kapjanak meg minden segítséget - alkatrészt és műszaki támogatást - ahhoz, hogy színvonalas szolgáltatást tudjunk biztosítani partnereink számára.
 
- Hányféle adapter érhető el a teleszkópos rakodókhoz?
- Minden mezőgazdasági felhasználáshoz szükséges adaptert tudunk kínálni a gazdálkodók számára. Ezek az adapterek túlnyomórészt a Caterpillar saját gyártmányú termékei, de márkaidegen adapterek vásárlására is van lehetőség.
- Tavaly elhunyt a Huntraco Zrt. alapító tulajdonosa. Mennyire elkötelezett az új vezetés hosszú távon is a mezőgazdasági gépek fejlesztésében?
- A Huntraco Zrt. a CP Holding családi tulajdonban lévő angol befektetői csoport része, így a család tagjai viszik tovább a cég vezetését és működését. Ők biztosítottak bennünket arról, hogy továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a mezőgazdaság
számára kínált gépek fejlesztésére is, mint mondták tisztában vannak a mezőgazdasági piac magyarországi jelentőségével.
 
- A Huntraco Zrt. tervezi-e a mezőgazdaság számára kínált termékpalettája bővítését?
- Mindenképpen, hiszen a gazdálkodók jogos elvárása, hogy egy cégtől tudják beszerezni a vállalkozásukhoz szükséges erőgépeket és munkaeszközöket.
Jelenleg a Caterpillar rakodógépek és a Massey Ferguson erőgépek mellett a mezőgazdaság számára a Pöttinger termékeit és a Farmtech pótkocsikat kínáljuk, de terveink között szerepel olyan gyártók képviseletét ellátni, amelyek termékei jól illeszkednek a meglévő és az alapokat biztosító Caterpillar és Massey Ferguson gépekhez.
 
Caterpillar Telehandler TH407C - a munka mindenekelőtt
 
új teleszkópos rakodó fülkéje
Az új teleszkópos rakodó fülkéje igen tágas, hiszen a motor nem veszi el a fülke terét
 
Erős, nehéz gép, kedvező üzemanyag-fogyasztással
Az interjú után Dominek László, a Huntraco Zrt. termékmenedzsere mutatta be az új fejlesztésű és nagy sikernek
örvendő Caterpillar Telehandler TH40C teleszkópos rakodót.
Dominek László elmondta, hogy a partneri visszajelzések szerint a Caterpillar teleszkópos rakodók a versenytársakhoz
képest legnagyobb előnye a rendkívül kedvező üzemanyag-fogyasztás mellett a gépek masszív és erős felépítése. Ez a rakodó egy-másfél tonnával nehezebb a konkurens modellekhez képest.
A TH407C teleszkópos rakodója, hosszanti irányban elhelyezett motorjának köszönhetően, némiképp hosszabb a versenytársaknál, viszont sokkal stabilabb az emelési munkálatoknál, és a szervizelési pontok is könnyen hozzáférhetők. A TH407C 101, 124 és 142 lóerős változatban áll a felhasználók rendelkezésére.
A nagy teljesítményű motorokhoz a Caterpillar nagyméretű hűtőt is kínál, amelynél a hűtőventilátor forgásiránya a fülkéből gombnyomással megváltoztatható, ezáltal a hűtő tisztítása egyszerű.
 
Erőátvitel, fékezés és kormányzás
A TH407C a hatfokozatú powershift váltójának köszönhetően 40 km/h sebesség elérésére is képes, s eközben mindig rendelkezésre áll a kellő erő a lehajtás részére.
A Caterpillar teleszkópos rakodója légfékkel is felszerelhető, ezáltal akár 12 tonnás pótkocsi vontatására is kiválóan alkalmas, még nehéz körülmények között is. A gép opcionálisan normál i x, automata pótkocsi és hidraulikusan állítható vonófejjel rendelhető.
A TH407C háromféle kormányzási üzemmóddal rendelkezik: hagyományos kétkerékkormányzás, négykerékkormányzás és oldalazó összkerékkormányzás.
 
Érezze magát kényelemben a munka során!
Az új teleszkópos rakodó fülkéje igen tágas, hiszen a motor nem veszi el a fülke terét, többek között emiatt lehet mezőgazdasági vontatóként is vizsgáztatni.
A TH407C fülkéje kényelmes munkakörülményt biztosít a gépkezelőnek: az alapfelszereltséghez tartozik a fűthető légrugós ülés, valamint a légkondicionáló berendezés is, a kezelőszervek pedig jól kézre állnak.
A hidraulikus munkaeszköz csatlakoztató egy gombnyomással a fülkéből oldható, nem kell a gépkezelőnek kiszállnia az eszközcserénél.
Az irányváltás joystickról és a kormányváltóról egyaránt működtethető, de a sebességváltás is a joystickról vezérelhető.
 
A legnehezebb munkák elvégzésére készült
A TH407C, a masszív alvázának és gémszerkezetének köszönhetően 7,3 méter magasra képes emelni, a maximális teherbírása pedig 3,7 tonna.
Köszönhetően annak, hogy a TH407C hosszanti motorelrendezésű, a gémszerkezet a rakodó középvonalában elhelyezett, így a munkaeszköz tökéletesen a középvonalban függesztett, ezáltal nincs állandó tekerőhatás.
A gépbe előírásszerűen terhelésérzékelő szenzort is beszereltek, ami a billenési határérték közelében jelez, majd veszély esetén le is tilt.
A TH407C Goodyear, Michelin és Mitas, radiál és diagonál változatú gumiköpenyekkel is egyaránt rendelhető.
GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről Elérhető bérgépek Használt gépjárművek