VEKOP
HOME
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
HÍREK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  A CAT TERMÉKEI A NEW JERSEY-I PARTSZAKASZ HELYREÁLLÍTÁSÁN DOLGOZNAK

A CAT TERMÉKEI A NEW JERSEY-I PARTSZAKASZ HELYREÁLLÍTÁSÁN DOLGOZNAK

A CAT TERMÉKEI A NEW JERSEY-I PARTSZAKASZ HELYREÁLLÍTÁSÁN DOLGOZNAK

Földünk népességének robbanásszerű növekedése miatt az élelmiszer, a tiszta levegő, az ivóvíz és a fenntartható természeti erőforrások (mint amilyenek az erdők, a művelés alatt álló területek, a lakatlan partszakaszok és a mocsarak) iránti igény egyre fontosabbá válik. Ezen területek védelmében a Caterpillar globális vezető szerepet játszik, hála az olyan környezetvédelmi projektek támogatásának, mint amilyen a New Jersey-i partszakasz helyreállítása.

Amikor a Sandy hurrikán lecsapott a Jersey partvidékre példátlan pusztítást végzett, 10-13 méter szélességben letarolva az óceán parti homokdűnéket, több, mint 30 milliárd dollárt kárt okozva. Nem sokkal később két újabb természeti katasztrófa - a Joaquin hurrikán és a Janos vihar - súlytotta az államot.
A Sandy elvonulását követően az amerikai hadsereg utász alakulatai megkezdték a homokos partszakasz helyreállítását egy több millió dolláros projekt keretében.
 
A kivitelezés oroszlánrészét a Great Lakes Dredge & Dock (GLDD) nevű, 1890-ben az Illinois állambeli Oak Brook városában alapított, piacvezető vízépítő cég végzi. Olyan kotrási és vízépítő mérnöki szolgáltatásokat biztosít melyek olyan közösségek lakókörnyezetét és közlekedési infrastruktúráját formálják, mint többek között Amerika legnagyobb városai és legforgalmasabb kikötői.
Az 56 millió dolláros New Jersey-i projekt, amely az Egg Harbor-öböltől egészen Townsend-öbléig tartó partszakasz helyreállításaként ismert, a GLDD 60-70 munkavállalójának ad munkát, a New Jersey állambeli Ocean City-től Strathmore városáig.
 
„Óvatosan és nagy körültekintéssel töltjük fel homokkal a partot és állítjuk helyre a dűnék növényzetét annak érdekében, hogy úgy tűnjön, mintha sosem jártunk volna itt” - nyilatkozta James Janus, a GLDD munkálatokat felügyelő vezető - „100%-osan környezetbarát eljárásokkal dolgozunk, sőt munkánkat úgy ütemezzük, hogy minimalizáljuk a közeli madár kolóniákra gyakorolt hatásokat.”
 
 
New jersey-i partszakasz helyreállítása
 
A GLDD szorosan együttműködik a hadsereg utász alakulataival és a New Jersey Környezetvédelmi Hatósággal (NJDEP) a partszakasz teljes újjáépítésén, ennek során mintegy 570,000 köbméternyi homokot töltenek vissza a partra.
Miután a hadsereg utászai meghatározzák az Atlanti-óceán azon területeit, ahonnan kitermelhető elegendő mennyiségű homok, a GLDD óceánjáró kotróhajója - az Illinois - megkezdi az óceánfenéken lévő homok kitermelését, naponta mintegy 30,000 köbméternyi homokot pumpálva a partra.
 
CAT gépek a New Jersey-i partszakaszon dolgoznak
 
Egy ilyen komoly volumenű projekt esetén minden egyes perc késés az ütemezhetőség és a hatékonyság rovására megy. A fennakadások elkerülése miatt a GLDD gépparkját Cat eszközök alkotják: D7E lánctalpas dózerek, 336E és 336F lánctalpas kotrók a potenciálisan veszélyes anyagok mozgatására alkalmas kanalakkal, illetve egy 966K gumikerekes homlokrakodó a csövek szállításához és szereléséhez.
 
CAT gépek
 
Janus szerint főleg azért használnak a partmenti tevékenységekhez Cat gépeket, mert kiváló minőségű szolgáltatást kapnak. Emellett kiemeli a termékek magas minőségét is: “Egész egyszerűen jobban működnek, mint a riválisok gépei és nekünk ilyen eszközökre van szükségünk ebben a nehezített környezetben.”
A D7E az ilyen kotrási munkák zord körülményeinek is ellenáll, mindezt kevesebb üzemanyag fogyasztás mellett, még nagyobb teljesítményt nyújtva. A Tier 4F motorok 10-30 százalékkal kevesebb gázolajat használnak óránként, hozzájárulva a működési kiadások alacsonyan tartásához.
 
“Szerintem egy jó 25%-os üzemanyag megtakarítást érünk el mindennap a D7E gépeink használatával. Ráadásul remek a gépek megbízhatósága is” - teszi hozzá Janus
 
A D7E gépekre szerelt AccuGrade™ rendszer nagyban javítja a termelékenységet és segít a kezelőnek a gyorsabb szintezésben. Teszi mindezt úgy, hogy nem szükséges további szintező berendezés vagy egy második gépkezelő a jármű mellett, köszönhetően annak, hogy a rendszerrel a GLDD vezetői folyamatosan nyomon tudják követni a dózereket a nehezen bejárható, nedves, homokos munkaterületen is.
 
Caterpillar munkagépek
 
Jim Souner, egy D7E gép kezelője szerint az eszköz legpozitívabb tulajdonsága a hihetetlen ereje (“olyan, mint egy pitbull”), a tolólap kapacitása és a könnyű irányíthatóság. “Ezek igazi, kemény gépek - hiába teszi őket próbára a homok és a sós tengervíz, kitartanak és tovább lehet velük dolgozni” - teszi hozzá.
Emellett a D7E könnyen szállítható a munkaterületre való fel- és levonulás során is.
“Biztosan ajánlanám a CAT D7E lánctalpas dózert más vállalatoknak is” - mondta Janus.
 
A termelékenység optimalizálása
 
A GLDD több, mint 25 D7E gépéből 5-6 D7E dózer dolgozik a sekély, örvénylő tengervízben, egyenletesen szétterítve a tengerpartra hordott homokot. A D7E lánctalpas dózerek a zászlóshajói a projekten dolgozó 35-40 gépes flottának.
A D7E dózerek optimalizálják a termelékenységet, a tartósságot, a gazdaságos üzemanyag felhasználást, ezzel is biztosítva a környezeti hatásokkal szembeni ellenállást. A New Jersey-i partvidék homokja ugyanis ilmenitet tartalmaz, ez egy rendkívül abrazív - a vele érintkező felületeket erősen koptató - vas-titán-oxid, ami miatt különösen fontos a tolólap és a járószerkezet homokkal érintkező részeinek megerősítése, ezzel biztosítva az élettartam maximalizálását.
 
A GLDD összes Cat eszköze rendelkezik Product Link™ rendszerrel. Ez lehetővé teszi a flotta 24 órás megfigyelését, a gépekkel történő probléma, illetve hibakód megjelenése esetén e-mailes felhasználói értesítés küldését.
Janus szerint a helyi lakosság nagyon örül a homokdűnék helyreállítási munkáinak és annak, hogy - hála a Cat gépeinek is - a következő generációk is láthatják majd ezt a partszakaszt.
 
GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről Elérhető bérgépek Használt gépjárművek