HOME
HÍREK
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  A LEGIDEÁLISABB MEGOLDÁS EGY NAGYBIRTOK KARBANTARTÁSÁRA A CAT 299D2 XHP

A LEGIDEÁLISABB MEGOLDÁS EGY NAGYBIRTOK KARBANTARTÁSÁRA A CAT 299D2 XHP

Az Egyesült Királyság-beli közel 1000 hektáros Courteenhall-birtok, Humphry Repton, a híres tájépítész nevéhez kötődik egészen visszamenőleg 1791-ig. A birtokon található a Courteenhall-ház, egy közel 150 hektáros park és több kisebb-nagyobb földterület, melyeket az idő folyamán más-más ember vett meg.
Ma a Courteenhall birtokon - más hasonló földterületekkel együtt - folyó munkákat (vezetés, igazgatás, fenntartás, karbantartás stb.) már el sem lehetne képzelni annyi dolgozó emberrel, mint a XVIII. században, hiszen azóta a technika sokat fejlődött.
 
Charles Wake, aki családjával együtt a birtokon él, sőt felmenői már 1673 óta a Courtenhall-birtokon laktak, így válaszolt mikor a sikereiről kérdezték:
"A gazdálkodáson kívül már a kezdetek óta foglalkozunk vadászattal és erdészettel is. A földön soha nem volt erdő, amit ma láthatnak, azokat mindet telepítették azzal a céllal, hogy legyen miből fedezni a vadászat és a fenntartás költségét."
"A takarmány termesztésről egy idő után áttértünk a kisebb bozótosok telepítésére, mert így nem kellett évről évre újabb növényeket ültetni. Eredetileg azt vártuk, hogy annyi növényt vesznek majd meg, amennyi fedezi a termesztést, de mára már sajnos a szántóföldi növények fenntartása nem nyereséges."
"A bozótosokat ennek ellenére kézben kellett tartani. A munkaerő költségeit a minimum szinten kellett tartani anélkül, hogy anyagot vonjunk ki a folyamatokból. Rájöttünk arra is, hogy a legnagyobb kiadásunk 15.000 angol font volt öt-hat évvel ezelőtt, amit a nyulak túlszaporodásának megakadályozására költöttünk, szóval ez sem segítette a helyzetünket."
 
A nyulas esetet követően Charles megelőző intézkedéseket tett a nyulak távoltartására a fák kivágásával és aprításával, de ez a megoldás is nagyon költségesnek bizonyult a favágók bére és a lassú haladás miatt.
 
 
A CAT gép, mint tökéletes megoldás
 
Ez volt az a pont, mikor Charles fejében előtérbe került a Caterpillar rakodó szükségessége. Ő a 299D2 XHP gumihevederes minirakodót választotta. Elmondása szerint:
"Már azelőtt is nagyon sok földmunkagépet használtunk az egész birtok területén kezdve a kisebb kerti traktoroktól a nagyobb 500 lóerős gépekig. Tudtam, hogy nem kell még egy traktor, de azt is tudtam, hogy egy traktor nem tudja elvégezni azt a feladatot, amire szükségünk van."
"Eleinte a 299D2 XHP rakodót egy szerszámmegfogó gépnek tekintettem. Nem sokkal később lett világos számomra, mikor mindenféle méretű, tömegű és nagyságú szereléket rátéve is azt a teljesítményt produkálta, amit elvártunk tőle. Ráadásul szűk helyeken is kiválóan tudtunk vele manőverezni, köszönhetően a gumihevedereinek. Pont ez kellett nekünk az erdőgazdálkodáshoz."
"Rendelés előtt természetesen összehasonlítottam más a kategóriájába tartozó gépekkel (Bobcat, JCB) is, de labdába se rúgott a többi modell. Egy erdőgazdalkodásra szánt gépnek jól megtervezettnek és jól felépítettnek kell lennie. A CAT mindkét téren bizonyított. Ehhez társult még a kereskedő hozzáértő szolgáltatása és megbízhatósága. Teljesen lenyűgözött a gép az első pillanattól kezdve mind a mai napig."
 
 
Kiváló eredmények
 
"A mulcsozó elképesztően erős, ráadásul anélkül, hogy a gépnek nagy erőfeszítést kellene tennie. Ritkán igényel közepes fordulatszámnál magasabbat, de a leadott nyomatéka így is elképesztő, lehetővé téve, hogy a kisebb bozótosokon át egészen a fákig ki tudjon termelni mindent a földekről. És persze, ami igazán örömteli, az a munka aránya. A 299D2 XHP gép a HM415-ös mulcsozóval annyi munkát tud elvégezni egy nap alatt, amit ezelőtt kilenc ember három aprítógéppel volt képes megcsinálni.Két-három évvel a mulcsozó után a földek további figyelmet fognak igényelni. Ez az a pont, mikor bozótvágókkal fogunk a földekre menni, hogy kiszedjük az újra kinőtt növényeket."
 
A HM415-ös mulcsozó és a BR378-as bozótvágó mellett a csapat rendelkezésére áll egy rotavátor az erdőgazdálkodás műveleteihez, egy gréder és egy A19-es talajfúró is.
"A talajfúró még lenyűgözőbb - közel két méterre le tudunk fúrni." A talajfúró mellett egy tuskódarálót is használva a keményebb tuskók is kivehetők Charles elmondása szerint. A gép bőven megéri az árát. A 600 Ł -os  (kb. 240.000 Ft-os) napi használati díj mellett sok hasonló munkára használható, mint például ritkításra, tisztogatásra stb.
 
"Van egy másik ok is amiért megbízhatóságra volt szükségünk mind a gép, mind az eladó részéről. Ha a gép meghibásodik, nem akarunk elveszteni itt egy napot és még egy felet ott. A kulcstényezők, ami miatt megvettük a gépet a megbízhatóság, alkatrészek elérhetősége és az eladói segítség volt. A kereskedő minden igényünknek eleget tett."
 
 
GÉPET SZERETNÉK VENNI

GÉPET SZERETNÉK VENNI

Kérje személyre szabott árajánlatát!

JAVÍTTATNI SZERETNÉK

JAVÍTTATNI SZERETNÉK

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

BÉRELNI SZERETNÉK

BÉRELNI SZERETNÉK

Időszaki munkákra bérelne gépet? Tekintse meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZT SZERETNÉK

ALKATRÉSZT SZERETNÉK

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

Új gépek készletről