HOME
HÍREK
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

HÍREK

HÍREK
HUNTRACO  ›  HÍREK  ›  Caterpillar Gépkezelői Verseny 2018

Caterpillar Gépkezelői Verseny 2018

Hosszú kihagyás után 2018-ban ismét megrendezésre került a Caterpillar Gépkezelői Verseny. 

Az idei évben a Farkashegyi Repülőtér egy lezárt szakasza adott otthon a megmérettetésnek, melyen több mint 70 gépkezelő indult az értékes nyereményekért és a lehetőségért, hogy Magyarországot képviselhesse az európai nagydöntőben a Caterpillar spanyolországi központjában Malagában. 

A versenyen 5 különböző típusú CAT gépen kellett bizonyítaniuk a gépkezelőknek rátermettségüket 5 különböző ügyességi és gyorsasági kihívásban.

Minden nap, minden kihívás győztese és az adott nap összesített legjobbjai is díjazva lettek, illetve a két nap összesített eredményéből született meg végül az abszolút győztes. Az eredményeket élőben lehetett a helyszínen követni a kihelyezett TV-ken, így mindenki tudhatta hol áll éppen az összesítésben. 

A versenyzőkön kívül együttesen több, mint 160 családtag, látogató és érdeklődő is megfordult a reptéren a két nap alatt, akiknek köszönhetően rendkívül jó hangulat alakult ki a versenyszámok körül. A verseny alatt a legkisebbek is megtalálhatták az elfoglaltságukat a gyereksarokban, ahol kifestőkkel és játékokkal vártuk őket, míg szülői felügyelet mellett a beülhettek a CAT 302.5 minikotróba is. 

 

Az 5 kihívás leírását az alábbiakban olvashatják:

​1. kihívás: M318F + GSV 520 (Polippó)​

A gép egy polipmarkolóval dolgozik, helyben áll letalpalva, csak a felsővázzal és a gémszerkezettel mozoghat.

Kiindulási állapot alvázzal párhuzamosan, kanál a földön teljesen kinyitva.

A gép egyik oldalán 4 db gumiabroncs van egymásra rakva. Ezeket az abroncsokat kell egyesével négy különböző bójára rárakni, a polipkanalat az utolsó abroncs felett összezárni.

Ezután az abroncsokat az eredeti helyzetbe egyesével visszarakni úgy, hogy azok körszimmetrikusak legyenek.  A kisebb gumi nem lóghat le az alatta lévőről. Az utolsó abroncs visszahelyezése után a kanalat újra össze kell zárni. Az időmérés ekkor ér véget.

Időmérőn kívül kiindulási pozícióba vissza kell rakni, kinyitott állapotban.

 

2. kihívás: 428F2 (Találj a csőbe)​​

​Az árokásó rakodó a kiindulási helyzetből rátolat a kordonra és letalpal mindkét oldalon. Itt felvesz egy 0,5 m-es láncon függő golyót a kanál körömre. A kordon mögött álló csövekbe engedi a golyót úgy, hogy a golyó érintse a földet (lánc összerogyjon).

A sorrend tetszőleges, de mindegyik csőbe bele kell rakni a golyót. Az időmérés akkor ér véget amikor a golyó visszakerült a helyére és a start pozícióba visszaállt a gép és a kanál vágóélét letette a kiindulási pozícióba.

A kordont nem érintheti sem a gép, sem az acélgolyó. 

 

3. kihívás: 950M (Szlalom)​​

A gépnek a megadott szlalom pályán kell végig mennie úgy, hogy a kanál vágóélére erősített rudak az akadályok felett és alatt áthaladjanak úgy, hogy nem érintik azokat. A gép elindul és felemeli a kanalát az 1-es akadály fölé közben áthalad azon. Ezután a 2-es akadály alatt átdugja a pálcákat és hátramenetbe kapcsol és ismét áthalad azon. Ezután előremenetbe megy a gép és felemeli a kanalat a 3-as akadály fölé és áthalad rajta. Ezután a gép a 4-es akadály fölé emeli a kanalat úgy, hogy a pálcák áthaladjanak felette. Ezután a gép vissza kell álljon a kiindulási pozícióba.

A feladat akkor ér véget amikor a gép teljesen megállt és a kanál le van téve a földre úgy, hogy a bójákhoz 10cm-en belül legyenek a rudak végei.

Útvonal elrontását a letérés pillanatában sípszóval jelzi a bíró és a gépkezelőnek újra át kell haladni az akadályon vagy kapun.

 

​4. kihívás: TH3510D (NBA)

​​​​​A teleszkópos rakodó a kiindulási helyzetből ráfordul a kosárlabda tartó bójákra. Felvesz tetszőleges számú kosárlabdát a raklapvillájára. A labdákat tetszőleges sorrendben beejti a hordókba úgy, hogy egy hordóba egy labda essen. A játék akkor ér véget, hogy minden hordóban van labda és a raklapvilla keret egy vonalban van a kiindulás pozícióban lévő bójákkal.

A pályán elhelyezett szalagot és a hordókat nem lehet érinteni a géppel.

Ha a labda leesik a gépet meg kell állítani, a pályabíró pedig visszateszi a labdát a ki​indulási pozícióba.

 

5. kihívás: 303E CR (Lengő teke)

​A láncon lógó golyó segítségével tetszőleges sorrendben be kell lökni mind a 5 tekebábukat a rekeszekbe úgy, hogy a lánc és a gém ne érintse a bábukat.

A feladat akkor ér véget amikor az összes bábú bedőlt a rekeszbe és a golyó visszakerült a kiindulási állapotba.

A golyó nem érhet a talajhoz és a rekeszekhez.

 

A verseny összetett végeredménye a következő képpen alakult:

1. Jugovits János

2. Damjanov Zsolt

3. Hajdu Gergő

Gratulálunk a győztesnek és sok sikert kívánunk a malagai döntőhöz!

 

A végeredményekért és a kihívások eredményeiért kattaintson IDE!

GÉPET SZERETNÉK VENNI

GÉPET SZERETNÉK VENNI

Kérje személyre szabott árajánlatát!

JAVÍTTATNI SZERETNÉK

JAVÍTTATNI SZERETNÉK

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

BÉRELNI SZERETNÉK

BÉRELNI SZERETNÉK

Időszaki munkákra bérelne gépet? Tekintse meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZT SZERETNÉK

ALKATRÉSZT SZERETNÉK

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

Új gépek készletről