HOME
HÍREK
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK
HUNTRACO

S-O-S OLAJANALÍZIS

S-O-S OLAJANALÍZIS
HUNTRACO  ›  SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ  ›  SZERVIZ  ›  S-O-S OLAJANALÍZIS

S-O-S OLAJANALÍZIS

Az S.O.SSM (Scheduled Oil Sampling - ütemezett olajminta vételezés) a leggyorsabb, legpontosabb és legmegbízhatóbb módszer annak kiderítésére, hogy mi is zajlik pontosan a CAT® motorban, illetve a gép, különböző egységeiben. Ugyanakkor ez az eljárás a legfontosabb lépés a berendezés nagyobb termelékenysége, a komoly meghibásodások és az állásidő elkerülése, valamint az üzemi költség csökkentése érdekében.

A maximális védelem érdekében az S.O.SSM olaj-mintavételezéses elemzést valamennyi fő kenőrendszerre (motor, hajtómű, hidraulikus rendszer, véghaj- tóművek), illetve az S.O.SSM hűtőfolyadék mintavételezéses elemzést a hűtőrendszerre vonatkozóan el kell végezni, hogy gépe és motorja csúcsteljesítményen üzemelhessen.

Célja, hogy a hibákat időben megállapítva elkerülheti a váratlan leállásokat, a nem tervezett javításokat, valamint a katasztrofális hibák bekövetkezését. Ezáltal költségcsökkentést érhetünk el, valamint a gépek élettartamát is meg tudjuk hosszabbítani. A teszteljárásokkal meghatározhatjuk, hogy az olaj és a hűtőfolyadék megfelelő hűtést, kenést, védelmet biztosít-e a gép egyes részeiben.

A kopás mértékének vizsgálata

A kopási folyamatot figyeli az olajban található kopásból származó fém részecskék mennyiségének és típusának beazonosításával, mennyiségének becslésével. Az egyes mintavételek közötti mennyiségváltozás legalább annyira fontos, mint annak ismerete, hogy mekkora a fém részecskék mennyisége egy adott olajmintában. Ennél fogva a kenés alatt levő olajtérben végbemenő kopási folyamatok pontos feltárásához rendszeres és meghatározott időközönként végzett mintavételezés szükséges!

Az olajtisztaság-vizsgálat

Az eljárás a fémes és nem fémes szennyezőket egyaránt feltárja (mint pl. a súrlódó tárcsák anyaga), melyek a kopási folyamatból származnak, vagy külső szennyező forrásból kerültek az olajba. Ez az információ a kopás mértékének elemzésével együtt átfogó értékelést nyújt a hidraulikus rendszerről és az erőátviteli rendszerről. További vizsgálatok elemzik az olaj szennyezettségét üzemanyaggal, vízzel vagy glikollal (fagyálló folyadék).

Az olajállapot elemzés

Az olaj kenőképességének csökkenését az olajállapot elemzéséből tudhatjuk meg. A vizsgálatok lehetővé teszik, hogy az olaj elhasználódásának mértékét megállapítsák, és megbizonyosodjanak arról, hogy a teljes olajcsere-ciklus alatt megfelelő kenést biztosít.

S.O.SSM hűtőfolyadék-elemzés

A motorhibák közel 50 % - a vezethető vissza a hűtőfolyadék ill. hűtőrendszer valamilyen hibájára. A nem megfelelő koncentráció, túlzott terhelés, az elégtelen hűtés, a hűtőrendszer nem megfelelő karbantartása következtében léphetnek fel problémák. Az S.O.SSM folyadékelemzés egy kétszintes teszt sorozat, amellyel nemcsak a hűtőrendszer állapotáról, hanem a hűtőfolyadékban lévő különböző adalékanyagok állapotáról kapunk tájékoztatást. Ezáltal növelhetjük vízpumpák, tömítések, a motor és nem utolsó sorban az egész gép élettartamát.

 

Gyorsan rendelkezésre álló eredmények

Minden egyes S.O.SSM mintát korszerű elemzési technológiát alkalmazó vizsgálatok sorának vetnek alá. Ezt követően képzett szakembereink hasonlítják össze és értékelik az adatokat. Ha szükséges, kapcsolatba lépnek a gyári mérnökökkel, vagy közvetlenül a gép tulajdonosával/üzemeltetőjével, ill. karbantartójával.

Az S.O.SSM vizsgálati rendszer tiszta, tömör, könnyen érthető jelentést ad a szükséges azonnali beavatkozásokról és/vagy gondosan körvonalazott javaslatot állít össze. A HUNTRACO Zrt. szakemberei mindig készek válaszolni kérdéseire, vagy megbeszélni és értelmezni a jelentésben foglaltakat. Ha kritikus helyzetet tár fel a vizsgálat, arról Ön azonnal értesül.

GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről