HOME
HÍREK
CÉGÜNKRŐL
KARRIER
ÜZLETKÖTŐINK
KAPCSOLAT
ÉPÍTŐGÉPEK CATERPILLAR
OSZTÁLYOZÓ ÉS TÖRŐGÉPEK
MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK
ENERGETIKA CATERPILLAR
SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM
SZERVIZ ÉS ALKATRÉSZ
HASZNÁLT GÉPEK - USED
BÉRGÉPEK

OLAJMENTES LÉGKOMPRESSZOROK

OLAJMENTES LÉGKOMPRESSZOROK
HUNTRACO  ›  SŰRÍTETT LEVEGŐ | KÖRNYEZETVÉDELEM  ›  LÉGKOMPRESSZOROK ÉS KIEGÉSZÍTŐK  ›  OLAJMENTES LÉGKOMPRESSZOROK

OLAJMENTES LÉGKOMPRESSZOROK

AZ ÚJ VEZETŐ, INNOVATÍV E-SZÉRIÁS OLAJMENTES LÉGKOMPRESSZOROK

Az Ingersoll Rand E-sorozata egy úttörő, kétfokozatú, olajmentes légkompresszor család. Az egyedi kialakítás egy alacsony nyomású és egy magas nyomású szárazcsavaros kompressziós fokozatot tartalmaz, mindegyik hajtásáról külön-külön gondoskodik egy változtatható fordulatszámú, állandó mágneses szinkronmotor, amely kivételes hatékonyságot kínál a hagyományos olajmentes kompresszorokhoz képest, amelyeknél egyetlen motor hajtja mindkét fokozatot egy fogaskerekes áttételen keresztül.

Az Ingersoll Rand E-sorozatának egyedülálló kialakítása lehetővé tette számunkra, hogy ötvözzük a végső teljesítményt és a végső hatékonyságot, közel 43% -kal kisebb alapterületen, mint ami egy hagyományos kétfokozatú olajmentes kompresszoré.

Az Ingersoll Rand E-sorozatú kompresszorai egy teljesen új koncepcióval rendelkeznek a légkompresszor hűtésére, biztosítva a megbízhatóságot, miközben maximalizálják a belőlük potenciálisan kinyerhető hőt.

A kompressziós folyamat során a beszívott levegő egy túlméretezett levegőszűrőn keresztül halad keresztül, amelyet úgy terveztek, hogy minimalizálja a nyomásesést, növelve a gép általános hatékonyságát, miközben megvédi a kompressziós lépéseket a portól és a részecskéktől. A mechanikus szűrés után kerül a levegő a sűrítő fokozatokba, A sűrítési folyamat hőt generál, amelyet el kell vezetni a levegő-víz közbenső hűtőben, majd egy kondnezvíz leválasztóval a kicsapódott kondenzvizet elvezetni a rendszerből, amely biztosítja, hogy folyékony víz ne kerüljön a második sűrítő fokozatba. A kompressziós folyamat megismétlése után a második sűrítő fokozatból a sűrített levegőt nagyon alacsony hőmérsékleten juttatjuk a hálózatba, ami előnyös a felhasználási pontokra csatlakoztatott berendezések számára.

Az Ingersoll Rand E-sorozatú légkompresszorai digitális sebességváltóval rendelkeznek, amely a nyomás arányát és sebességét igazítja egymáshoz képest a két sűrítési fokozaton, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindkét fokozat a lehető leghatékonyabban működik, biztosítva a piacon egyedülálló hatékonyságot.

Az új E-sorozat hűtési elve az olajmentes kompresszorok esetében is teljesen új koncepció. A két állandó mágneses motor vízhűtéses, ami lehetőséget nyújt az üzemeltetési költségek csökkentésére, ha hővisszanyerést használunk, mivel több hő lesz elérhető a gépből. Minden belső alkatrész, beleértve az önindítót is, egy zárt hurkú hűtővíz-körrel van hűtve, egy közbeiktatott hőcserélővel, amelyet két - gépbe szerelt - ventilátor hűt le, így a gép levegőhűtéses marad, a vízhűtéses kompresszorok hatékonyságának minden előnyével.

Ez a hűtési kialakítás maximális energia-visszanyerést jelent a felhasználó részére, a környezeti levegő nem befolyásolja a gép hűtési teljesítményét, ezáltal biztosítva mind az olajmentes kompresszor által elvárt hatékonyságot, mind pedig a megbízhatóságot, de egy következő szintre emelve.

KIVÁLÓ FORMATERV:

 • Két rendkívül hatékony állandó mágneses motor, - fokozatonként egy- , IE4-nél nagyobb hatékonysággal
 • Digitális sebességváltó a kevesebb mechanikai veszteségért
 • Optimális teljesítmény teljes terheléssel és részleges terheléssel
 • A kategória legkisebb fizikai mérete, akár 43% -kal kisebb, mint az ipari szabvány
 • Kategóriájában a legalacsonyabb zajszint - 69 dB (A)
 • Nagyhatékonyságú légbeszívó szűrő
 • Nagy hatékonyságú hűtőrendszer (alacsony delta T és alacsony nyomásesés)
 • Képes visszanyerni a kompresszor által elfogyasztott energia akár 98% -át az innovatív zárt hurkos hűtőrendszer miatt
 • Köztes hűtővel, utóhűtővel, olajhűtővel és fő vízhűtővel felszerelt
 • Az első és a második fokozat nedvességelválasztói automatikus kondenzvíz elvezetéssel vannak ellátva
 • Motoros olaj- és vízszivattyú
 • Belső levegő-, víz- és olajcsövezés
 • Xe Pro 200 vezérlőrendszer érintőképernyős vezérlővel
 • Szabadon álló acél alapkeret, minden műszerrel előre bekábelezve és gyárban tesztelve
 • Teljes átjárhatóság és frissíthetőség 75 kW és 160 kW között, rugalmasságot biztosítva, ha változik az igény

SŰRÍTŐEGYSÉG:

Ahajtást mindkét motor egyenként továbbítja az első és a második fokozat kompressziós elemeihez. A forgórészeket, a rotortengelyeket és a rotorházakat korróziógátló és kopásgátló bevonattal (Ultracoat) látják el, hogy meghosszabbítsák az elemek élettartamát és hatékonyságát. Mindegyik rotor duplex golyóscsapágyon és hengergörgős csapágyon keresztül hajtja meg a sűrítőelemeket. Az egy darabból álló labirint olajtömítés 100% -ban olajmentes sűrítést garantál. Mivel a levegőigény folyamatosan változik, a kompresszorok fordulatszáma az igényeknek megfelelően lelassul vagy felgyorsul, hogy megfeleljenek az éppen aktuális szükségleteknek. Egy hagyományos egy darab elektromos motorral meghajtott kétfokozatú, olajmentes kompresszoron, amely mechanikus áttételt használ, mindkét légtérnek együtt kell reagálnia, ami azt jelenti, hogy az alacsony és magas nyomású fokozatok közötti optimális hatékonyság elvész. Az E-sorozatú sűrítőegységek külön motorokkal működnek, közvetlenül csatlakozva az egyes sűrítőegységekhez a maximális hatékonyság fenntartása érdekében. Ennek eredményeként akár 13% -os megtakarítást érhetünk el az energiafogyasztásban, összehasonlítva a hagyományos egymotoros kétlépcsős olajmentes kompresszorral.

MOTOR MEGHAJTÁS:

A teljes áramlási tartomány teljesítőképességének optimalizálása érdekében a sűrítési fokozatokat az igénytől függően különböző sebességgel kell meghajtani. Nem lehetséges egyetlen motorral mindkét kompressziós fokozatot minden fordulatszámon optimális szinten hajtani.

Az új tervezésű E-sorozat intelligens digitális sebességváltó-konstrukciót alkalmaz, amely folyamatosan figyeli és egymástól függetlenül állítja be az egyes sűrítési fokozatok sebességét a maximális hatékonyság és a nyomásviszonyok biztosítása érdekében.

A szokásos motor kialakítás esetén - köszönhetően a kialakításnak - súrlódás keletkezhet, ami teljesítménycsökkenést eredményez. Az E-sorozatú állandó mágneses szinkron motor súrlódási veszteséget nem szenved. Ez rendkívül kompakt motort eredményez, kivételes - IE4-nél nagyobb - hatékonysággal. Az E-sorozat motorjai akár 22 000 fordulat / perc fordulatszámon foroghatnak.

Az E-sorozatú motorok vízhűtésűek, ezzel biztosítva a maximális energiahatékonyságot, valamint ennek köszönhetően rendkívül kompakt méretűek a hagyományos motorokhoz képest.

ELEKTROMOS SEBESSÉGVÁLTÓ:

Anagy hatásfokú (IE4-nél nagyobb) állandó mágneses motorok közvetlenül hajtják az sűrítőegységet. Az egyes fokozatok külön-külön történő vezetésével az intelligens fedélzeti vezérlő maximalizálja a hatékonyságot azáltal, hogy az egyes fokozatok sebességét egyedileg szabályozza, és tökéletesen illeszkedik a sűrítési arányhoz az optimális hatékonyság érdekében. Ez egy változó fordulatszámú olajmentes kompresszort hoz létre, a legmagasabb hatékonysággal a teljes szállítási tartományban.

ZÁRTKÖRÖS VÍZHŰTÉSŰ RENDSZER:

Az E sorozat zártkörös hűtőrendszere az összes fő komponenst lehűti, 10-12% -kal jobb hővisszanyerést eredményezve, mint egy hagyományos kétlépcsős olajmentes kompresszor, vagyis még nagyobb energiahatékonyság érhető el. Egy külön vízszivattyú által működtetett zárt vízkör lehűti a sűrítőegység házát, az invertereket, a hűtőket, a motorokat és biztosítja a tökéletes hőmérséklet-szabályozást.  

A zártkörös hűtővízrendszer ezen kiváló kialakításának felhasználásával az E-sorozat nem igényel kívülről levegőt a belső hűtéshez. A hűtőlevegőt a kompresszorban, és az alapkereten keresztül visszakeringeti a kompresszor körül. Ez biztosítja azt is, hogy por vagy részecske ne kerüljön a kompresszor belsejébe.

Ennek eredményeként a telepítés egyszerűvé válik, a légcsatornázás igénye nélkül, a kompresszor helyiségek a minimális méreten tarthatók, a zajszint jelentősen csökken, a környezeti levegő hőmérséklete alacsony marad, és a gépek könnyen felszerelhetők a felhasználás helyén.

VEZÉRLŐ RENDSZER:

A legtöbb kompresszoron a beszívó szelepeket használják a szívótorokba jutó levegő mennyiségének szabályozására. Ez nyomásesést okoz, ami elpazarolt energiát eredményez, és ezáltal a fenntartási, karbantartási költségek is magasabbak.

Az E-sorozat szabályzási koncepciója a nyomásesés kiküszöbölésével megszünteti a tehermentesítő szelep szükségességét és a hatékonyság további növelését teszi lehetővé.

Független, változó fordulatszámú meghajtók hajtják mindkét állandó mágneses szinkron motort, óránkénti korlátlan indítással / leállítással, így az E-sorozat tökéletesen illeszkedik a folytonosan változó igényekhez.

ALACSONYABB ZAJSZINT, KISEBB LÁBNYOM, KÖNNYEBB BEÉPÍTHETŐSÉG:

Az új tervezésű, zárt tokozású légbeszívó rendszer háromszoros ciklikus pulzációs csillapítással rendelkezik. Ennek is köszönhetően az E-sorozat rendkívül csendes, 69dB (A) zajszinttel.

Az E-sorozat mérete lehetővé teszi, hogy a kompresszor helyiség mérete minimálisra csökkenjen.  Egyszerű telepítéssel és alacsony zajszinttel az E-sorozat ideális a felhasználási helyekhez közel történő alkalmazásokhoz is. Ez azt is jelenti, hogy a kompresszorok kevesebb helyigény mellett telepíthetők, mivel nem melegítik fel a környezetet olyan mértékben, mint a korábbi berendezések.

Ráadásul az E-sorozat egyedi kialakítása rendkívül kis méretű csomagot eredményez. Az E-sorozat telepítéséhez akár 3,4 m3-rel kisebb légtérfogat vagy akár 43% -kal kisebb alapterület szükséges, mint egy hagyományos kétfokozatú olajmentes kompresszor esetén. Ez lehetővé teszi a telepítést a lehető legkisebb helyen.

HŐVISSZANYERÉS:

Az E-sorozat hűtési elve biztosítja a maximális energia kinyerését a teljes kompresszorcsomagból. A kompresszorban felhasznált energia körülbelül 94% -a hővé alakul.

Az E-sorozat nemcsak rendkívül hatékony kompresszor; ez egy nagyon hatékony vízmelegítő is. A piacon az egyetlen léghűtéses olajmentes kompresszor, amely felhasználható a hő visszanyerésére. Ahogy a hideg víz belép a kompresszorba és a meleg víz kilép, lehetővé teszi a hulladékhő energiájának felhasználását, hogy további előnyeit élvezhesse ennek a kiegészítő szolgáltatásnak, és visszanyerje az egyszer már kifizetett energiát.

CSÖKKENTETT KARBANTARTÁS:

A gépszekrény zárt kialakítása biztosítja, hogy por vagy részecske ne kerülhessen be a szekrénybe, kiküszöbölve a kompresszor belsejében bekövetkező kopást vagy sérülést. Nincs szükség a szívásszabályozóra sem.

Az E-sorozat körülbelül 20% -kal kevesebb alkatrészt használ, mint a hagyományos kétfokozatú olajmentes kompresszorok, ezáltal növelve a kompresszor általános megbízhatóságát.

Ezek az újítások nemcsak rendkívül megbízható géppé teszik, hanem a légszűrő és az olajszűrő 8000 órás csereintervallumával könnyen karbantarthatóvá is. Az Ultracoolant ™ olajjal az alacsonyabb költségű karbantartást és az alkatrészek hosszabb élettartamát segítik elő.

VEZÉRLÉS:

Az XE Pro 200 mikroprocesszoron alapuló kompresszor-kezelő rendszer 8 hüvelykes grafikus színes érintőképernyős kijelzővel kombinálva figyeli és védi a kompresszort, valamint teljes állapotjelzést nyújt a kezelőnek. A rajta lévő IoT vezérlővel készen áll a teljes Ipari 4.0 csatlakozásra, folyamatos figyeléssel, bármikor, bárhol, felszabadítva az E-sorozatban rejlő teljes felhasználási potenciált.

Az irányítási rendszer rugalmasan képes a vezérlési funkciók széles skáláját biztosítani, amelyek a következők:

 • Azonnali áttekintés a kompresszor állapotáról
 • 5 standard képernyő Kezdőlap, trendek, beállítások hibatörténete, kódhozzáférés
 • Másodpercek alatt üzemkészen áll
 • A sűrített levegős rendszer könnyen optimalizálható a trendinformációknak és grafikonoknak köszönhetően
 • Modbus RTU interfész / opcionális Profibus interfész
 • RS485 interfész a SmartAir Master számára
 • Fedélzeti SD-kártya adatrögzítéshez, 8 GB tárhellyel
 • Több programozható kimenet és bemenet

Ezenkívül az Xe Pro 200 megmutatja a térfogatáramot, a hálózati nyomást, a motor fordulatszámát, a terhelt üzemórákat és a heti profilt.

TESZTEK ÉS VIZSGÁLATOK:

Az E sorozatú kompresszorokat saját gyárainkban gyártják, festik és tesztelik az INGERSOLL RAND szabvány eljárásainak megfelelően.

Az összeszerelt kompresszor egység teljesítményvizsgálati jelentését az egységgel együtt tudjuk szállítani (az IR szabványos eljárások és az ISO1217 szerint elvégzett tesztek alapján).

A CE jelölés (Ingersoll Rand Standard megfelelés) minden szabványos, Simmernben épített termékhez hozzátartozik.

Igény esetén a Simmernben (Németország) készült termékekre extra áron teljesítménytesztet lehet elvégeztetni. A tanúsítási tesztet az Ingersoll Rand szabványos eljárása szerint hajtják végre. Kérje az értékesítési kapcsolattartótól a dokumentumot.

DOKUMENTÁCIÓ:

Az INGERSOLL RAND alapvetően angol nyelvű műszaki dokumentációt ad az INGERSOLL RAND és a beszállítói szabványok és a tényleges árajánlatban leírtak szerint, azonban a nemzeti előírásoknak megfelelően magyar nyelvű dokumentációt is biztosítunk.

A Termék- és Biztonsági Információs Kézikönyveket angol nyelven, és a szállítási címnek megfelelően helyi nyelven is fogjuk szállítani.

A műszaki dokumentumok standard csomagja többek között a következőket tartalmazza:

 • GA rajzok (PDF változat a standard egységekhez)
 • PID rajzok (PDF változat a standard egységekhez)
 • Elektromos vázlatok (PDF változat standard egységekhez)
 • Adatlapok a fő berendezésekhez
 • CE / PED tanúsítványok, ha alkalmazhatóak a berendezésre
 • Termékbiztonsági tájékoztató kézikönyv
 • Termékinformációs kézikönyv
 • Termékkarbantartási kézikönyv
   

 

DUGATTYÚS KOMPRESSZOROK

DUGATTYÚS KOMPRESSZOROK

ÁLLANDÓ FORDULATSZÁMÚ CSAVARKOMPRESSZOROK

ÁLLANDÓ FORDULATSZÁMÚ CSAVARKOMPRESSZOROK

FREKVENCIA - VÁLTÓS CSAVARKOMPRESSZOROK

FREKVENCIA - VÁLTÓS CSAVARKOMPRESSZOROK

GÉPET VENNÉK

GÉPET VENNÉK

Kérje személyre szabott árajánlatát!

SZERVIZ IGÉNYLÉS

SZERVIZ IGÉNYLÉS

Meghibásodott, elromlott a gépe? Jelezze szervizünknél!

GÉPBÉRLÉS

GÉPBÉRLÉS

Időszaki munkákra bérelne gépet? Nézze meg ajánlatunkat!

ALKATRÉSZ IGÉNY

ALKATRÉSZ IGÉNY

Sürgősen alkatrészre lenne szüksége? Rendelje meg itt!

KARBANTARTÁS

KARBANTARTÁS

Átalánydíjas javítási és karbantartási szerződés.

Új gépek készletről